26 september 2012

På vandring i Storskogen

Skolan ordnade för oss nior två utfärder till Sibbo storskog, den första utfärden var 18-19.9 och den andra var 19-20.9, vi var på den andra utfärden. Före vi gav oss iväg på vår utfärd  övade vi oss på att sätta upp tält i skolans gymnastiksal, tog emot utfärdsmaten, stormköket och åt skolmat. Vi tog metron med Evas ledning från Botby gård till Järnvägstorget och hoppade därifrån i en buss. Bussresan var ganska lång men det störde inte vårt goda humör och alla var ivriga över den kommande fotvandringen, eller egentligen väntade alla på att komma fram till stället där vi övernattade.
Redan i början förstod vissa att deras klädsel var smått felaktig för den tunga vandringen. Vi gick i lera, över berg och genom trånga skogsstigar. Vi hade många korta pauser men den egentliga pausen var  vid mitten av resan då vi stannade för att dricka och äta. Pausen blev kortare än vi trott då det började regna och vi måst dra oss iväg. Den känslan då vi förstod att vi äntligen var framme var härlig. En svampplockargrupp hade möte på övernattningsstället och vi fick deras överlopps majs och korvar då de gick iväg. Då började vi märka att många var hungriga så många började fixa sin mat. Röken som kom från brasan sved i ögonen och så snart märkte vi att vi luktade helt rök. Vi hoppade och skuttade runt i skogen och på bergen och njöt av den ljuvliga naturen.
Då det blev mörkt började vi spela ett spel som kallas mördare med Jonas och vi spelade det hela natten lång. Jonas var toppen och spelet var riktigt roligt. När det började regna gick största delen och lade sig. På morgonen vaknade alla lite olika tider, men då alla hade vaknat började vi packa ihop sakerna och åt morgonmål. Vår hemfärd var rolig och väskorna var inte mera så tunga som då vi kom, men människorna stirrade lite konstigt på oss i bussen och metron då vi alla luktade rök och såg lite junttiga ut. Det var en mycket trevlig upplevelse att få övernatta i Sibbo storskog med toppen sällskap! Med på färden var alltså Seidi, Fredrik, Kajsa, Winnie, Sodu, Minni, Bena, Vivu, Tapio, Vilma, Soffa, Gabi, John, Rebecka, Miige, Tove, Semi, Linda, Eva och Jonas!
-          Yasha och Maisa 9E


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar