5 december 2013

Självständighetslunch 5.12

Årskurserna 7 och 9 firade Finlands självständighet med en festlunch i skolans matsal. Eftersom alla elever i årskurserna 7-9 inte får plats på en gång i matsalen, hade åk 8 självständighetsprogram ute på stan (Nationalmuseet och Naturhistoriska museet samt lunch i Musikhuset).

Självständighetsfestens stiliga värdpar
 Festen inleddes med att kavaljererna sökte upp sina damer i skolans aula och sedan promenerade paret tillsammans över till skolans matsal där de välkomnades av festens värd Niclas Lemström (elevkårens ordförande) och värdinna Netta Rekomaa (elevkårens viceordförande).

Efter att ha skakat hand med värdparet blev gästerna bjudna på en välkomstdryck och därefter sökte de upp sin plats vid borden. Medan gästerna väntade på att alla inbjudna skulle ta plats vid borden kunde de lyssna på vackert pianospel av Heidi Ankerman.


 


Enligt tradition sitter eleverna vid dukade bord och lärarna och några elever fungerar som servitörer. Det är alltid så festlig stämning i matsalen, så inte undra på att självständighetslunchen är en tillställning som uppskattas både av elever och personal.


Festen inleddes med att gästerna sjöng Finlandia och sedan höll elevkårens ordförande Niclas Lemström ett tal där han påminde oss alla om att vi skall känna oss lyckligt lottade som bor i ett tryggt land med lag och ordning.

Efter festmåltiden blev det dags för prisutdelningar, musikuppträdanden och tacktal av skolans rektor Janika Wagner.

Oskar Drockila tror inte det är sant att han nått delad förstaplats i matematiktävlingen
tillsammans med Lilja Liimatainen (inte på bild)


Jennika Vainio är vinnare i novelltävlingen i åk 9
Mer om festen inom kort...


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar