1 maj 2015

Författarbesök

På tisdagen den 21 april fick årskurs 9 besöka av Kaj Korkea-aho.
Kaj började med att presentera sig själv och berättade åt oss om hans barndom och hurdana saker han sysslat med. Efter ett tag blev det också klart för de elever som inte tidigare hört om Kaj Korkea-aho vem han är och vad han gjort. T.ex när han berättade för oss att han och hans kompis Ted hade nångon i tiden gjort serien "Mumin visar allt" fick han ganska stora applåder!



Han berättade för oss också om hur han som barn fantiserade om att bli en författare och kunna leva på att skriva böcker. Vi fick höra många roliga berättelser om hur han lyckats och ibland kanske också misslyckats med att nå sin dröm att bli författare. Nu har han skrivit några böcker och den nyaste ska publiceras om någon månad.



Förutom att skriva böcker har Kaj Korkea-aho tillsammans med Ted Forsström gjort ett sketchprogram, Radio Pleppo, till radio X3M. I slutet läste han upp åt oss en sketch ur Pleppoboken. Två elever fick t.o.m ett eget exemplar av Pleppoboken.

Kort och gott skulle man kunna säga att besöket var mycket lyckat. Hans stil att berätta och hålla presentationer var mycket bra. Eleverna skrattade åt hans skämt och var annars också intresserade av att lyssna på vad han hade att säga.

Onerva Hautala 9A

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar