27 oktober 2015

Kaiserschmarrn

Heute haben wir Kaiserschmarrn gemacht

Vi i 8A/B har läst om Österrike och därför har vi bakat Kaiserschmarrn som är en traditionell rätt från Österrike. Det var nästan som pannkaka men sötare och man stekte den i stekpanna.
Vi hade en gäst från Tyskland. Han var med oss och baka och vi talade tyska med honom.

Recept: 
Det blir två pannor.
 125g mjöl
 1 msk socker
 1-2 tsk vaniljsocker
1/4 l mjölk
 4 äggulor
 4 äggvitor
 1 nypa salt
 2 msk smör(en för varje panna)
50 g russin
 2 msk pudersocker

Så här gör du det:
1. Blanda mjöl, socker, vaniljsocker, mjölk och äggulorna i en skål.
2. Vispa äggvitorna och saltet i en annan skål till skum.
3. Blanda försiktigt ner skummet i degen.
4. Smält smöret i pannan.
5. Häll hälften av degen i pannan (andra hälften i andra pannan)
6. Tillsätt russinen på degen.
7. Lämna degen i pannan så att den blir stel och gyllenbrun på undersidan
8. Dela degen med trägafflar i små bitar och grädda färdigt på låg värme
9. Rätten är färdig.
10. Strö pudersocker på.
11. Du kan servera Kaiserschmarrn med plommonsylt  eller äppelmos

Guten Appetit!
Hälsningar: Tyskagruppen 8A/B (21.10.2015)



 




 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar